menu
Word Lid
Vlaams Belang organiseert Antwerpse provinciale verkiezingsmeeting: “meer middelen voor strijd tegen drugscriminaliteit”

Honderden leden van het Vlaams Belang verzamelden vandaag in Boom om te luisteren naar speeches van Antwerpse kopstukken en zich klaar te stomen voor de verkiezingen van 9 juni. De partij hield daarbij een pleidooi voor meer middelen voor politie en Justitie tegen de drugscriminaliteit die de provincie teistert. “In Antwerpen is de drugsmaffia de baas en tot in Mechelen vliegen de granaten ons om de oren.”

Het Vlaams Belang hield vandaag in elke Vlaamse provincie een meeting in de aanloop naar de verkiezingen. In Boom sprak onder meer Kamerlijsttrekker Lode Vereeck de aanwezige leden en militanten toe. Lokaal Kamerlid Hans Verreyt verwelkomde een enthousiast publiek en er stonden panelgesprekken met parlementsleden en nieuwkomers uit de provincie op het programma. Allen brachten ze een heldere boodschap: “het Vlaams Belang is klaar om in Vlaanderen échte verandering te brengen, maar dat kan enkel met een overweldigende verkiezingsoverwinning”.

“De angst moet van kamp veranderen."

In zijn toespraak overschouwde Lode Vereeck de sociale en economische toestand in de provincie, waarbij hij een pleidooi hield voor het behoud van onze (maak)industrie: "Met 108.000 jobs blijft de industrie de grootste werkgever in de provincie Antwerpen. Maar hoelang nog? Na Opel Antwerpen verliezen we met Van Hool in Lier weer een industriële speler. Wij zullen ervoor zorgen dat de fabrieken en de goedbetaalde jobs hier blijven, door eerlijke concurrentie, snellere vergunningen, innovatieve aanbestedingen en lagere energiekosten."

De provincie Antwerpen wordt geteisterd door drugscriminaliteit stelde Vereeck vast in zijn pleidooi voor meer en moderne middelen voor politie en justitie: "In Antwerpen is de drugsmaffia de baas en tot in Mechelen vliegen de granaten ons om de oren. In Poederlee vallen drie doden in een drugslab. Het moet gedaan zijn. De angst moet van kamp veranderen."

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF